EnglishEspañolРусскийFrançaisDeutschPortuguêsItalianoالعربيةفارسیNederlandsPolski

LED-verlichting kennis

Datum: 2013/06/17

Een Light Emitting Diode (LED) is een halfgeleider die elektriciteit omzet in licht. LED-verlichting is al sinds de jaren 1960, maar is nu net beginnen te verschijnen in de residentiële markt voor ruimte verlichting. Aanvankelijk waren alleen witte LED's mogelijk door "regenboog" groepen van drie LED's - rood, groen en blauw - door het beheersen van de stroom naar iedere tot een algehele wit licht opleveren. Standaardserie 18 LED-verlichting diodesThis veranderd 1993 bij Nichia creëerde een blue indium gallium chip met een fosforlaag die wordt gebruikt om de golf verschuiving nodig wit licht van een enkele diode uitzenden creëren. Deze taak is veel goedkoper voor de hoeveelheid licht gegenereerd.

Elke diode is ongeveer 1/4 inch in diameter en ongeveer tien milliampère gebruikt om te werken bij ongeveer een tiende van een watt. LED's zijn klein in omvang, maar kunnen gegroepeerd worden om hogere intensiteit toepassingen. LED armaturen vereisen een driver die analoog is aan de ballast in TL-armaturen. De drivers zijn meestal ingebouwd in de armatuur (zoals TL-ballasten) of zijn ze een stekker transformator voor draagbare (plug-in) armaturen. De plug-in transformator kan de armatuur te draaien op de standaard 120 volt wisselstroom (AC), met een bescheiden (ongeveer 15 tot 20 procent) vermogensverlies.

De werkzaamheid van een typische residentiële toepassing LED ongeveer 20 lumen per watt (LPW), hoewel efficacies tot 100 LPW gecreëerd in laboratoriumsituatie. Gloeilampen hebben een efficiëntie van ongeveer 15 LPW en ENERGY STAR ® gekwalificeerd compacte tl-lampen zijn ongeveer 60 LPW, afhankelijk van het wattage en het type lamp. Sommige fabrikanten beweren efficacies veel hoger dan 20 LPW, zorg ervoor om het systeem werkzaamheid, die goed is voor het stroomverbruik van alle componenten te onderzoeken. In december 2006 heeft het Amerikaanse ministerie van Energie bestudeerde de effectiviteit van vier armaturen. Alle vier voldeden aan de eisen van de fabrikanten, de studie houdt in dat fabrikanten vertrouwen op metingen van hoeveel licht een geïsoleerde LED produceert, in plaats van hoeveel licht een LED-armatuur feitelijk oplevert.

LED's zijn beter in het plaatsen van het licht in een richting dan gloeilampen of tl-lampen. Vanwege hun directionele output, ze hebben unieke design kenmerken die kunnen worden uitgebuit door slimme ontwerpen. LED-strip verlichting kan worden geïnstalleerd onder tellers, in gangen en in trappenhuizen; geconcentreerde arrays kunnen worden gebruikt voor verlichting. Waterdichte, outdoor armaturen zijn ook beschikbaar. Sommige fabrikanten beschouwen toepassingen, zoals tuinen, wandelpaden, en decoratieve armaturen buiten garagedeuren aan de meest kosten-efficiënt zijn.

LED-lampen zijn meer robuust en bestand tegen beschadigingen dan spaarlampen en gloeilampen. LED-lampen niet flikkeren. Ze zijn zeer warmtegevoelig, overmatige hitte of ongepaste applicaties drastisch zowel lichtopbrengst en levensduur verminderen. Toepassingen zijn:

 • Taak-en leeslampen
 • Lineaire strip verlichting (onder keukenkastjes)
 • Inbouwverlichting / plafond blikjes
 • Veranda / outdoor / landschapsarchitectuur verlichting
 • Art verlichting
 • Nachtverlichting
 • Trap en loopbrug verlichting
 • Hangers en overhead
 • Retrofit lampen voor lampen

  Definities en voorwaarden

 • Termijn

  Definitie

  Eenheden

  Hoe te interpreteren

  Kleurtemperatuur

  Kleur van het licht

  Kelvin (K)

  Zonlicht bij zonsopgang is 1800K
  100W gloeilamp is 2850K
  Bewolkt Sky is 6500K

  Kleurweergave-index (CRI)

  Licht het effect op kleur

  Schaal van 0 tot 100 met zonlicht 100

  Hoe hoger het getal, hoe meer 'waar' de kleur eruit zal zien in dat licht

  Helderheid

  De intensiteit van het licht.

  Lumens

  Hoe hoger de lumen, hoe helderder het licht

  Vermogen

  Hoeveelheid verbruikte elektrische energie

  Watts

  Verlaag de watts, hoe lager het energieverbruik

  Werkzaamheid

  De efficiëntie van de lamp om elektriciteit omzetten in licht

  Lumen per Watt

  Meer efficiënte lampen geven meer licht met minder energie