EnglishEspañolРусскийFrançaisDeutschPortuguêsItalianoالعربيةفارسیNederlandsPolski

xLedLighting T8 LED buis 18W heeft een CRI van 90

Datum: 2013-06-15

Niet dat er iets mis is met de oude natrium-ontladingslampen. Produceren van vrijwel al hun licht met een golflengte in de buurt van de piek gevoeligheid van het menselijk oog gaf hen een theoretische lichtopbrengst van 200 lumen per watt aan elektriciteit verbruikt, hoewel hun real-world prestaties is ongeveer tweederde dat. De nieuwe witte LED's gebruikt in zijn straat zijn begroot op ongeveer 100 lumen per watt. Compacte fluorescerende lampen (CFL's) gebruikt in het huis produceert 60 lumen per watt, terwijl de traditionele gloeilampen uit te stoten een gierige 15 of zo. In termen van energiebesparing, dan, LED-straatverlichting zijn kanshebbers, maar niet champs. Maar ze hebben ook andere voordelen. Een daarvan is een lange levensduur: ze gewoon niet burn-out, maar geleidelijk aan verliezen hun helderheid over de jaren.

De gebruikelijke maatstaf voor de economische levensduur van een LED lamp is zijn L70 rating-de tijd genomen voor de helderheid dalen tot 70% van de oorspronkelijke waarde. Gemeenten en commerciële gebruikers verwachten tot tien jaar of meer krijgt van LED-lampen voordat dat gebeurt. Lagedruk natriumlampen, daarentegen, laatste meestal drie of vier jaar voordat u begint te verbruiken veel meer stroom. Voeg daarbij de kosten van het veranderen van een LED straatlantaarn-rond de 60, tegenover meer dan 200 voor een natrium lamp-en de lagere onderhoudskosten alleen kan de schakelaar moeite waard te maken. Er zijn betere prestaties, ook. In tegenstelling tot natrium lampen, LED's direct weer op, in plaats van het nemen minuten om op te warmen. Ze zijn ook beter in kleuren tonen. En recent onderzoek heeft aangetoond dat wit licht zorgt voor een betere visuele waarneming dan geel-oranje natriumlampen. Dit vloeit voort uit de manier waarop verschillende fotoreceptorcellen in het oog, riep staafjes en kegeltjes, hun verschillende taken.

In daglicht wordt behandeld visie grotendeels door kegelvormige cellen ruimte rond het midden van de retina. Afgezien van verwerking kleur, kegel cellen helpen het oog waarnemen detail en snelle veranderingen in de omgeving. In het donker, daarentegen, perceptie bijna uitsluitend behandeld door de meer gevoelige staafvormige cellen naar de periferie van de retina. Voor mensen die 's nachts rijden, echter kunstlicht middelen omstandigheden zijn meestal niet pikdonker noch licht genoeg om te zien met behulp van kegels alleen.

Bovendien, als een voertuig beweegt door flarden van lichter en donkerder verlichting, zowel staafjes en kegeltjes zijn vereist, en de eisen die aan hen verandert voortdurend. Wanneer het kort lichter, het oog is gevoeliger voor groen-geel licht. Toen donkerder, reageert best aan het licht in het groen-blauwe deel van het spectrum. Het blijkt dat de witte LED-lampen hebben een betere baan om aan deze tegenstrijdige eisen dan natriumlampen kunnen beheren-en ze doen het op een lager vermogen, op te starten. Er zou dus wat energiebesparingen uit te schakelen op LED-straatverlichting na alles.

Verlichting is goed voor ongeveer 17% van de elektriciteit die in de Verenigde Staten. Het verminderen van afval-door de invoering van solid-state technologie die veel meer van de energie omzetten in licht-zou snijden dat cijfer. LED's zetten meer dan 75% van de energie die ze verbruiken om in licht, gloeilampen niet meer dan 5%, de rest wordt omgezet in warmte. Een Amerikaanse wet uit 2007 verplicht dat gloeilampen verbruiken 100 watt of meer 27% minder elektriciteit moet gebruiken in 2012. Bollen gewaardeerd op 40 watt en maximaal zou hebben om hetzelfde te doen in 2014.

Hoewel sommige van de laatste gloeilampen meer dan kon voldoen aan de nieuwe efficiëntie norm, heeft de traditionele wolfraam-gloeilampen geen schijn van kans. Ondertussen had CFL begonnen een slechte reputatie te verwerven. Paar woonde tot aan hun eis van een langere levensduur, vooral wanneer ze werden aan-en uitgeschakeld herhaaldelijk, of gebruikt in verzonken plafond verlichting waar warmte kan opbouwen en bak ze hun circuits. En hoewel LED-lampen hebben een totale cost-of-ownership aanzienlijk minder dan die van natrium of andere vormen van industriële verlichting, en hun waarde hebben bewezen aan gemeenten en bedrijven, ze hebben toch om hetzelfde te doen voor particuliere gebruikers.

Dat is niet verwonderlijk, gezien een upfront kosten van iets 25-60 (vóór eventuele kortingen van leveranciers elektriciteit) voor een LED-lamp met de lichtstroom van een 100-watt gloeilamp. Uw columnist is van plan om ter waarde van binnenlandse binnen-en buitenverlichting zijn oorspronkelijke 4,2 kilowatt 'upgraden met LED-equivalenten, een lamp in een tijd, als de bestaande gloeilampen (meestal spaarlampen) burn-out. Vervangers voor 100-watt schijnwerpers neiging om kosten ongeveer 40 per stuk. Maar de populaire 60-watt-equivalent kan nu worden gehouden voor zo weinig als 14.

Steeds goedkoper en slimmer
Niet alle LED-lampen, echter, zijn gelijk. Sommige van de goedkopere hebben een kille blauwe cast. Niemand heeft heel de volledige aanvulling van de kleuren van de losbandige wolfraam-gloeilamp, met zijn brede palet van golflengten in het zichtbare spectrum. De gebruikelijke maat voor het vermogen van een lichtbron om kleuren te reproduceren getrouw is de Colour Rendering Index (CRI). Volgens afspraak worden gloeilampen toegewezen een CRI van 100. Goedkope LED's kunnen een CRI van 50 of minder. Een echt goede een-zoals de 45 xLedLighting T8 LED buis 18W heeft een CRI van 90. De meeste LED-verlichting van Yuchi Industrial hebben CRI van 80 à 85.